imagesVlak voor het winter werd, de winter die een hele lange herfst werd, vond ik bij de kringloop een heerlijk wollen vest. Alsof hij klaar hing speciaal voor mij. De hele herfst die maanden duurde verwarmde hij me bijna elke dag. Ik werd moe, mijn man kreeg griep en ik ging door in mijn vest die voelde als een warme beschermende knuffel. Zorgde voor mijn zoon, voor mijn schoonmoeder die ziek werd. Allemaal in mijn vest. Tot ik voelde dat ik, zo opgewarmd in mijn vest eigenlijk me ook al tijden niet zo fijn voelde.

Stil thuis op de bank, verdrietig, met thee en in mijn vest. Ik zorg goed voor mezelf, voor mijn lijf en mijn hoofd. Toch? Waarom voel ik me dan zo uitgeput? Bij de huisarts stap ik binnen met een lach, pluk de dag, maar daar kwam ik niet voor. Hoe zit het met zorgen voor mezelf? Toch ook even mijn bloed checken. Hb vet laag, ijzer is opperdepop. Opschroeven is het plan en dat dan na deze erg lange herfst de zon weer gaat schijnen. Geniet ik straks weer open en zonder vest, gewoon als ik.

Share

3 Comments

 1. Moeder kunnen eigenlijk niet ziek worden zij mijn huisarts gisteren nog. Iedereen was over de griep heen, behalve ik. Ik had een longontsteking :-S

  Als ijzer aanvullen niet snel helpt, laat dan ook je vitamine-B12-waarde nakijken! Van een tekort daarvan krijg je ook een laag Hb. Daar kan je neerslachtig of slecht van in je vel van voelen.

   1. Hi Ageeth,
    Mijn naam is Anne en dit is de 3e keer dat ik jou een berichtje probeer te sturen:-(. Iedere keer doe ik iets verkeerd.
    Nu toch maar weer proberen 🙂
    Ik heb jou gevonden doordat ik naar informatie zocht voor het maken van zeep. Heb gelezen over jouw fibromyalgie en bekkeninstabiliteit enz enz.
    Ik weet wat jij doormaakt want ik heb ook in zo’n situatie gezeten.
    Heb jarenlang heel veel pijnen gehad 24×7 maar heb desondanks toch nog 5 kids ter wereld mogen brengen met heel veel pijnen enz enz.
    Ik heb de afgelopen 5 jaren weer mijn levenskwaliteit terug mogen krijgen doordat ik per “toeval” in een boekhandel een boek zag liggen die mijn aandacht trok en niet wetende dat juist dit boek mijn leven zou veranderen. Het boek heet “Handboek triggerpoint-therapie” geschreven door Clair Davies en Amber Davies.
    Ik ben mijn eerste patiënt geweest en nu help ik andere mensen van hun pijnen af waarvan ze door geen enkele arts geholpen konden worden.
    Ik hoop dat je wat aan deze informatie heb.
    Groetjes Anne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *