Green Pan met natuurlijke keramische antiaanbaklaag

Verbod op Teflon in pannen vanaf 2015, goed nieuws dacht ik, tot ik dit stuk las op de blog van Green Jump: Teflon verboden in 2015, hoe zit het? Eigenlijk wist ik natuurlijk wel dat pannen met een teflon anti-aanbaklaag niet gezond zijn, toch gebruikten ook wij ze nog. Er was altijd wel iets anders waar mijn aandacht en geld voor nodig was. Tot ik dus die blog las…. We koken zoveel mogelijk biologisch en dan mikken we dat mooie pure eten in een pan met nare stoffen. Dat wilde ik niet meer, tijd om te investeren in goede pannen. Ik zag al eerder de Green Pan maar dacht dat die niet geschikt waren voor inductie, sommige kunnen dat ook niet maar gelukkig de Stockholm Green Pan wel!

Deze pannen hebben een thermolon anti-aanbaklaag, vrij van PTFE en PFOA. We koken nu al een tijdje met 2 pannen met doorsnee van 28cm, ze zijn heel fijn. Ok om eerlijk te zijn kookt mijn man. Hij is daar met zijn hotelschool achtergrond beter in, ik ben als het om koken gaat de man in huis… pannenkoeken zijn namelijk mijn afdeling 🙂 Maar hij (die lieve kokende man van mij) is zeer tevreden over de pannen zonder nare teflon laagjes. Op ons wensenlijstje staan nu nog de duurzame pannen van Riess, dat zegt eigelijk al genoeg.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *