Helaas toch luizencapes op school

Luizencapes. Vandaag bracht ik onze kleuter naar school en daar hingen ze in 3 verschillende kleuren de luizenzakken. Al eerder hoorde ik in de wandelgangen dat er druk beraad was op school over het wel of niet aanschaffen van de zakken.

Ik kon het niet laten en schreef de directeur een email met de nieuwste RIVM richtlijnen waarin staat: “Luizencapes over kinderjasjes hangen, knuffels en beddengoed wassen, borstels uitkoken, de auto stofzuigen.Tot nu toe werd ouders geadviseerd om grondige schoonmaak te houden bij hoofdluis. Het is echter niet wetenschappelijk bewezen dat dit soort omgevingsmaatregelen helpen. Daarom hoeven ouders dit niet meer te doen, volgens het RIVM en het Landelijk Steunpunt Hoofdluis.

Maar helaas, vandaag hingen ze er toch. Ondanks email en zo hoorde ik vanmorgen meer ouders die de richtlijn van het rivd hadden gecommuniceerd met de school waar onze kleuter naartoe gaat.

Ik vind het zo zonde van het geld. Geld waar juist zo’n tekort aan is in het onderwijs. Zijn er meer ouders die gevraagd hebben om een luizencape? Is het aanschaffen ervan om te laten zien dat school iets doet tegen luizen? (er wordt op onze school door moeders super goed en vaak gecontroleerd!) Het blijft gissen en wellicht ga ik het nog eens navragen of een link naar deze blog mailen. Ik vind het in ieder geval verschrikkelijk zonde dat er gekozen is voor geld uitgeven inplaats van goede voorlichting incl. de juiste informatie die ik en andere ouders op een presenteerblaadje hadden aangegeven.

Wat trouwens wel super is om te melden is dat de school elektrische luizenkammen heeft aangeschaft die je kunt lenen als je dat wilt.

Ik moest wel erg lachen om mijn zoon vanmorgen. Net als ik ziet hij (zonder dat ik iets zei) geen nut in de luizenzakken. Hij hangt zijn jas er gewoon overheen.

Hierbij de RIVM link: Luizencape niet meer nodig.

Op de site www.landelijksteunpunthoofdluis.nl vind je meer informatie over hoofdluis en informatie wat je kunt doen om hoofdluis te bestrijden.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *