Yum! Zelf gemaakte ijsjes

Pluk de dag

IMG_0736Heb je weer van die lekkere zelfgemaakte ijsjes? Het vriendinnetje van mijn zoon kijkt niet blij bij het zien van de gekochte perenijsjes. Te leuk natuurlijk dat mijn home-made ijsjes het wonnen qua smaak. Het lastige was alleen dat ik niet meer wist welke ze nou zo lekker vond omdat ik nogal veel verschillende ijsjes maak. Tijd om weer eens op te schrijven wat ik bij elkaar gooi dus bij deze een “recept” voor jullie en mij zodat ik het onthoud 🙂

Ingrediënten voor 8 ijsjes (calippo ijsvormpjes)

  • schaaltje aardbeien (hoera, zoete hollandse zijn er weer!)
  • schaaltje bosbessen
  • 3 grote bekers vanille yoghurt (griekse of soja kan ook, de vanille gaf wel een extra zoetrandje)
  • 1 koffielepel kokosbloesemsuiker

IMG_0757Ok, niet het gezondste ijsjes deze keer maar zeker erg lekker. Suiker gooi ik er eigenlijk liever niet door maar het helpt wel om ijskristallen te voorkomen.

Voor de gezondere ijsjes nog even geduld, komkommer-limoen en sinaasappel-kokos-munt ga ik binnenkort maken.

De toffe herbruikbare ijsvormpjes komen bij Green Jump vandaan 🙂

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *