Chocolade, dat is 1 van mijn grootste heerlijkste zonden. Soms mis ik iets als ik voor het rek in de winkel sta en ben eens aan het experimenteren gegaan. De eerste poging lukte best aardig al zeg ik het zelf. Met verse zelf gemalen cacaobonen is het vast nog lekkerder maar dat had ik helaas niet in huis en dat komt op mijn boodschappenlijstje!

Recept: Chocolade met gojibessen en kokos

  • 75 gram gesmolten kokosolie
  • 4 eetlepels cacao (raw had ik niet in huis maar heb ik gelijk op mijn boodschappen lijstje gezet)
  • 3 eetlepels gojibessen (bosbessen, rozijnen of iets anders kan ook)
  • 2 eetlepels geraspte kokos
  • 1 eetlepel honing (koud geslingerd, de echte  )
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • snufje grijs zeezout

Smelt de kokosolie in een pannetje en voeg alle ingrediënten toe. Ik hou van de grove stukken in mijn chocolade maar je zou het ook even in een keukenmachine of met een hakmachine fijn kunnen maken. Meng alle ingrediënten goed door elkaar en giet het daarna de in een siliconen ijsblokjesvorm. Na een uurtje in de koelkast is het hard en kun je gaan proeven! Lekker!!

Ook lekker met een lepel suikervrije jam, noten en/of zaden of…. struin je keukenkastjes af en experimenteel! Je komt vast op de lekkerste chocolaatjes uit. Laat je weten wat jij hebt gemaakt?

Share

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *