Banyan Centre, aandacht voor je hart

ChangeOnlangs beleefde ik een zeer inspireerde dag bij het Banyan Centre. Change day, “Ontdek de genezer in jezelf” Deze dag dag werd geïnitieerd door het prachtige banyan-centrum in samenwerking met Change magazine. Op 1 dag 4 deskundigen met inspirerende visies op ons eigen zelfgenezend vermogen. Klinkt mooi en mijn lijf met pijn door fibromyalgie, pds en bekkeninstabiliteit kan best wat inspiratie gebruiken.

Bij binnenkomst ervaar ik al een soort rust en ontspanning die ik ook bij de sauna Thermen Bussloo ervaar. Een positieve sfeer, helemaal fijn om hier te zijn.

Dr. Ivo van Orshoven gaf de eerste workshop, “Leven vanuit je oorspronkelijke natuur”. Hij was duidelijk, vol humor maar ook pittig prikkelend als het gaat om chronisch zieken.
Met een opgetrokken wenkbrauw en ok ik geef toe ligt geïrriteerd liet ik het op me af komen. Hij vertelde over leven vanuit je oorspronkelijke natuur, verbinding met jezelf en wat er om je heen gebeurt. “Hoe meer we ons laten raken, hoe meer we in beweging komen. Hoe meer we in beweging komen, hoe meer we onszelf worden”. Mooi woorden waarna hij ons met oefeningen in beweging zette. Spannende contact oefeningen om te laten voelen, bewust te voelen wat er gebeurd met je. Mooie quotes die me raakte: “Beweging is verandering”, “Ga uit je hoofd en in je lijf”, “Ervaar en volg jezelf” Een man met passie die graag inspireert en bezig wil zijn met gezondheid, kijk naar gezondheid en leg daar de focus. Uiteindelijk was ik erg blij dat ik het binnen heb gelaten want het werkt ook inderdaad zo merk ik nu, voor mij stond ook ziek zijn steeds op de voorgrond. Hij gaf iedereen zijn boek “Op weg naar de energetische mens” mee. Mooi leesvoer om me nog verder te laten inspireren.

Na een heerlijke lunch (lekker en gezonde lunchbuffet, heel fijn) was het tijd voor dr. Henk Fransen met de workshop “Versterk het genezend vermogen op 5 niveaus”. Je lijf kan zichzelf herstellen zoals een wondje ook weer dicht gaat. Je kunt zelf stappen nemen om je zelfgenezend vermogen te vergroten op fysiek, emotioneel, mentaal, sociaal en spiritueel gebied. Weer een zeer inspirerende spreker al had ik wel een nare kriebel omdat hij veel praat over kanker patiënten. Dat raakt me omdat mijn schoonvader aan kanker is overleden. Maar eerlijk is eerlijk ook zijn woorden raakten me. Helemaal toen hij ook geweldloos communiceren noemde 🙂 Ook hij legde de focus op “wel” en stelde de vraag: Waarvoor ben je gemaakt, waar liggen interesses?, focus daarop en ga die weg in kleine stapjes (niet zwart/wit). Dat is de sleutel naar gedachte verandering. Onbewuste gedachten beïnvloeden veel, gedachten die je geloofd zijn een gevoel.

Als laatste koos ik voor de workshop “Open je hart” van Patricia van Walstijn. Zij ontwikkelde een methode om emotioneel in balans te komen en oude kwesties die het hart gesloten houden voorgoed op te lossen. Dat wil ik! dacht ik gelijk. Ze gaf een korte uitleg en liet ons gelijk ook een paar oefeningen ervaren. Ze sprak over de 12 hartverlangens, zijn deze vervuld in je kindertijd of later? Je kunt gemiste hartverlangens ook aan jezelf geven. Hoe geluk en gezondheid hand in hand gaan en je diepe verlangens van je hart kunt ontdekOpen je hart in 6 stappenken. Ik kocht haar boekje “Open je hart in 6 stappen“, een praktisch toepasbaar boekje. Een aanrader dus! In de webshop van het Banyan centre vind je trouwens nog meer mooie boeken, cd’s en producten.

Al met al een super dag. Ik besefte me dat ik teveel in mijn hoofd zit, ik denk altijd na over hoe dingen beter kunnen. En hoe pittig het is om ziek te zijn. Ik was al aardig op weg met mijn “Pluk de dag” moto maar merk dat ik dat vooral deed vanuit ziek zijn en niet vanuit “wel” en “gezond”. Nog mooie stappen om te maken, een mooie reis die ik met een open hart graag maak.

Ook eens een dag beleven bij het Banyan centre? Ze hebben een heel mooi aanbod aan veelzijdige workshops en meerdaagse workshops. Kijk voor het aanbod op www.BanyanCentre.nl

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *