Het is weer tijd voor de Tuinvogeltelling!

Het is erg rustig in mijn tuin, vogels verstoppen zich denk ik omdat ze meer opvallen nu het landschap wit is. Als ik in het bos loop hoor ik wel wat geluid en hipt er af en toe een vogel voorbij geschrokken van mijn voetstappen. Wat extra voer je tuin kan de vogels helpen om deze winter door te komen. Let er daarbij wel op dat er geen zout in de voeding zit, dat is erg ongezond voor vogels. Een tijd geleden schreef ik een DIY blog Vetbollen en vormen maken. help vogels de winter door kun je de vogels vast gaan lokken voor de telling en ook de winter door helpen.

Komend weekend, 25, 26 & 27 januari 2019, organiseert de Nationale Vogelbescherming weer een tuinvogeltelling. Op de site tuinvogeltelling.nl kun je alles vinden hoe te tellen en ook een kaart om vogels te herkennen zodat je de juiste doorgeeft. Doe je ook mee?

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *