Pijn, moeder zijn en het plukken van de dag

In veel van mijn blogs, tweets en facebook berichten schrijf ik over mijn Pluk de dag momenten die ik met mijn zoontje beleef. Die momenten zijn erg belangrijk voor me, extra belangrijk omdat ik naast een moeder die leuke dingen doet met haar kind ook een moeder ben die veel pijn heeft door oa fibromyalgie. Het valt me soms zwaar. De laatste tijd is mijn pijn weer toegenomen met daarbij ook nog een flinke dosis extra vermoeidheid. Dat gaat me niet in de koude kleren zitten en ik kan minder dan ik zou willen. Toen ik klein was had mijn moeder pijn, heel vaak heftige hoofdpijnen en ze zonderde zich af en was er eigenlijk niet. Die afwezigheid en het stil moeten zijn dat gevoel wil ik mijn kind niet geven. Mijn moeder kon niet anders maar ik wil het anders en dat is hard werken maar ook dubbelop genieten. En toch doet het me elke keer opnieuw pijn als niet lukt wat ik of wat mijn zoon zo graag zou willen. Gelukkig lukt het me om de kleine zo belangrijke momenten te zien, dat helpt namelijk enorm.

Op de foto een zeer dierbaar Pluk de dag moment, we deden samen yoga. Eerst wat yoga oefening uit een boek en daarna deed hij vooral grappige houdingen en ik deed hem zo goed als ik kon na. We sloten af met een rust moment, knieën en voorhoofd tegen elkaar aan, ogen dicht en rustig ademen. Zo fijn, wat waren we stil en bewust echt samen. We plukken de dag met een beperking en ik hoop dat hij later kan zeggen dat ik er was ondanks mijn pijn.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *