Tot rust met aroma klei

25356ad0f407054af7e2143ec9b365b7-e1418577370898Al een tijdje gebruik ik een aroma verdamper in huis met verschillende fijne oliën. Een relax olie voor als ik me gehaast voel, reinigende olie om de lucht te klaren bij verkoudheid. Heel fijn maar er kan zoveel meer met olie. Geïnspireerd door een zeer enthousiaste aroma therapeute in Parijs (die gelukkig engels sprak) heb ik flink in geslagen. Mandarijn geeft rust en helpt om beter te slapen. Pepermunt helpt tegen hoofdpijn en wagenziekte. En zo zijn er nog meer fijne oliën en combinaties om je te helpen.

Nu de laatste weken op school nogal onrustig waren en veel spanning opriepen had ik een briljant (ja echt) idee: Klei met etherische olie! Mijn zoon heeft nu een fijn balletje klei met mandarijnen olie meer naar school en kneed er af en toe mee of ruikt even. Hij vindt het fijn en ikzelf zit er ook fijn mee te kneden op de bank ’s avonds. De natuurlijke speelklei van Weible gemaakt van aardappelzetmeel, bijenwas, microwad en voedingskleurstoffen vond ik bij Green Jump, ik wilde natuurlijk klei zonder nare stoffen en het moest niet afgeven tijdens het kneden. Er zijn verschillende setjes kleuren, de regenboog vond ik het beste passen bij de aroma-klei die ik in gedachte had.

Voor 1 staafje van ongeveer 25 gram zijn 2 druppels etherische olie voldoende. De klei even plat uitrollen, druppelen, dichtrollen en kneden maar. De klein bewaar ik in een klein blikje zodat de geur goed blijft hangen en de klei niet uitdroogt. Na de eerste test met kaderijn ga ik binnenkort klein maken met lavendel olie en pepermunt is ook handig voor onderweg. Genoeg te experimenteren! Op de site van Pranarom vindt je de uitleg per olie en wat het voor je kan doen, fijne site en ze verkopen ook biologische etherische olie.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *