Scrubben en je huid voeden, dat klinkt goed toch? Ik ben helemaal blij met dit recept om zelf te maken. Een groot voordeel van suiker ipv een zoutscrub is dat het niet prikt, je kunt hem dus ook gerust gebruiken gelijk na het scheren. Ideaal! Kokosvet voed je huid zodat je in 1 handeling je dode huidcellen hebt verwijderd en je huid voed.

DIY Suikerscrub recept

  • 55 gram suiker (kristal of rietsuiker eventueel met lavendelbloementjes erdoor)
  • 15 gram kokosolie
  • 10 gram olijfolie
  • 2 druppels lavendelolie (etherische olie die ook geschikt is voor je huid)

Om de lavendel geur nog meer naar boeven te halen kun je eerst lavendelsuiker maken. Ook handig als je geen goede lavendelolie in huis hebt. Je maakt lavendelsuiker door gedroogde lavendel bloemen aan een pot suiker toe te voegen, even goed schudden en een paar weken laten staan. De suiker ruikt nu heerlijk, ook lekker om mee te bakken trouwens!

Laat de kokosolie langzaam smelten, hoeft maar een beetje vloeibaar/smeerbaar te zijn. Doe alles bij elkaar in een potje en roer het goed door elkaar.   Soms is het zo makkelijk om iets fijns te maken. Wil je de scrub langer bewaren (als je meer in 1 keer hebt gemaakt bijvoorbeeld) zet het dan even in de koelkast. Geniet ervan!

Share

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *