Buiten zijn hou ik van en een beetje modder ben ik ook niet vies van maar beestjes, ik ben er niet zo goed mee. Een Bzzzz of zoemmm geluid doet me al opschrikken. Wellicht moet ik toch eens in therapie ervoor maar na verhalen over vogelspinnen om van je angst af te komen waag ik me er niet aan. Dus ik gil en roep mijn man bij het zien van een spin. Als de man van huis is schroom ik ook niet om mijn zoon of 1 van zijn spelende vrienden te vragen me te redden. Soms met succes en veel gegiebel… tja mijn moeder zie ik mijn zoon dan verzuchten. Helaas heb ik wat van mijn angst overgedragen aan hem. Keep it cool bij het zien van beestjes lukt me maar heel soms helaas. De laatste tijd lukt het me wel om eerst eens goed te kijken met welk dier ik nu te maken heb voor ik in paniek Waspinatorraak. Bijtjes zijn lief voor mijn fruitbomen en vliegen al snel onge├»nteresseerd bij me vandaan. Maar wespen….. Nu de winter niet zo streng was ben ik al bang voor augustus, de wespen, ja bzzzz en grote zzzzoem angst gaat er door me heen. Toen zag ik dit geniale ding: een nepwespennest! Super briljant bedacht want wespen houden hun eigen territorium graag aan las ik. Ze hangen al een paar weken omdat in april de koningin al op zoek gaat naar de plek voor HET Nest. Door deze nep nesten vliegen ze dus een blokje om. Tenminste dat beloven ze. Het geeft mij in ieder geval al iets rust. In augustus zal ik laten weten of het echt werkte!

Ik kocht ze via de engelse originele waspinator site maar ze zijn vast de komende tijd op veel meer plekken te koop. Zelf maken kan ook las ik ergens, als je dat gaat doen hoor ik het graag!

Share

One Comment

  1. Ik voelde de ellende in de winter al aankomen, het wilde maar niet vriezen. Nu hoop ik dat de zware regenval van afgelopen tijd geholpen heeft, al kregen we daar hier in NH heel weinig van. Ik fiets graag maar er zijn steeds meer routes die nu tot oktober ’taboe’ zijn geworden. Ik begrijp je angst dus 100%, het gaat bij mij ook heel diep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *