Etherische olie tegen muggen

Zzzzoem, helaas het is weer muggen tijd. Naast dat het gezoem je wakker kan houden (waar is die #@$-mug?!!) heeft mijn zoon extra last omdat hij allergisch reageert als hij geprikt wordt met enorm grote bulten tot gevolg. Elke zomer opnieuw zoek ik naar wat ik er tegen kan doen. Deet gebruiken we liever niet en geuren als citroen houden ons wakker. Wel gezellig in de tuin een citruskaars op een late zomeravond met een wijntje (ok, ik dwaal af… wijn, zomeravond, goed gesprek…) maar citroen werkt voor mij niet naast mijn bed. Toen las ik een artikel over de werking van kattenkruid waarin staat dat etherische olie van kattenkruid werkt 10x beter tegen muggen dan deet.

Catnip Repels Mosquitoes More Effectively Than DEET

Goed nieuws! Het is inderdaad dat kruid waar katten wel heel blij en wild van kunnen worden omdat ze het zo lekker vinden maar muggen blijven ervan uit de buurt! Bij geurwalhalla vond ik fijne anti-muggen olie junior (met kattenkruid, lavendel en blauwe kamille). Deze kun je gebruiken in een verdamper, geursteentje of gewoon wat druppels op een tissue naast je bed.
Je kunt de olie ook verdunnen in een basisolie zoals kokosolie, zonnebloemolie, amandelolie etc. (max 5% etherische olie!) als je jezelf er mee in zou willen smeren. Wij zijn er nu al blij mee, het ruikt zalig en we slapen er goed op. Nog belangrijker: het werkt! Voor de vakantie lijkt me de anti-muggen gel fijn. Als mijn zoon gaat kamperen deze zomer neemt hij dit potje mee, handiger dan zelf lopen druppelen zonder mijn hulp. Oh en nog een tip mocht je toch geprikt worden: tea tree olie is een fijn huis-tuin-vakantie middel tegen insectenbeten. Ook voor deze etherische olie geldt dat je het niet puur moet gebruiken maar even verdunnen.

Fijne zomer vol gezellige avonden, nachten vol goede slaap en minder gezoem en gekrab! Pluk de zomer! 🙂

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *