Ik drink veel water, gewoon koud uit de kraan en warm als thee. Ook probeer ik mijn zoon te stimuleren meer water te drinken. Al een tijdje was ik op zoek naar een waterfilter. Nog steeds ben ik een voorstander van kraanwater (wat fijn dat we zulk goed kraanwater hebben in Nederland!) Maar miste toch iets, water is niet meer zoals het was ooit was vooral door onze eigen vervuiling. Helemaal na een bezoek aan de kassen van Eef Stel in Dalfsen was ik om. Water kan nog beter! Eef gebruikt gevitaliseerd water en heeft sindsdien geen bestrijdingsmiddelen meer nodig de kweekt de heerlijkste groenten (oa voor de Librije). Een vitalizer werd het niet voor ons. Uiteindelijk kwam ik uit bij de Coolmart waterfilter, eigenlijk is waterfilter niet helemaal correct, want de Coolmart doet meer dan filteren alleen. Hij zuivert water namelijk op 4 manieren. Heerlijk zacht water wat we voor alles gebruiken, koken, thee en koffie zetten. Mijn zoon drinkt nu ook meer water omdat het lekkerder is en een glaasje tappen is natuurlijk ook gewoon leuk om te doen.

coolmart-C101Kleine uitleg over wat de coolmart allemaal doet, het filtert water op 4 manieren: Je vult de bovenste bak met kraanwater wat langzaam door het keramische filter (1) loopt en onzuiverheden verwijderd zoals kalk, roest, bezinksel etc. Daarna wordt het water gezuiverd door een micro-keramische filter (2) met een meertraps koolstoffilter met 3 verschillende lagen (iets teveel om hier te beschrijven maar super interessant, je kunt het hier nalezen) Bij stap 3 gaat het water door een mineraal cassette (3) om het water te verrijken met mineralen en zuurstof. De zilverionen in dit filter zorgen ervoor dat het water vers en fris blijft. De laatste stap zit in het kraantje, deze is voorzien van magneten (4). Dit magnetische veld zorgt ervoor dat de watermoleculen omgezet worden in hexagonale macro-moleculen. Klinkt ingewikkeld maar eigenlijk komt het erop neer dat het water weer “levend” wordt en weer de structuur heeft zoals water in levende cellen. Een goed voorbeeld van levend water is smeltwater. Dit is in het klein het zelfde idee als gevitaliseerd water waar ik het eerder over had. Al met al een super ding deze coolmart! Het meertaps-filter kun je elk half jaar vervangen, het minerale filter hoeft maar 1 keer per jaar vervangen te worden. Leuk om te weten, mijn bonusmoeder (vrouw van mijn vader) heeft deze coolmart waterfilter al 18 (!) jaar en gebruikt hem ook dagelijks. Super duurzaam en fijn water.

Ik kan nog zoveel meer vertellen over de coolmart, zoals dat de watertank van glas is, je stukken goedkoper uit bent dan wanneer je flessen water koopt (slecht voor het milieu!), je koffie zelfs lekkerder smaakt en het scheelt in ontkalken, de lifefactory waterfles er precies onder past…. Ja, super enthousiast ben ik! Wil je meer weten of ook zo’n fijn waterfilter op je aanrecht? Lees dan vooral verder op de www.xtrend.nl waar ik de coolmart kocht.

IMG_6390

Share

4 Comments

 1. Genieten van lekker water!?
  In ons gezin gebruiken we zeer veel water uit de waterfilter Coolmart om te drinken, te koken, sla te spoelen… Ook mijn dochter heeft dezelfde filter. Helaas doet zich bij mij op dit ogenblik iets heel onaangenaams voor nl. de Carmac mineraalcassette heeft een onaangename geur en geeft een slechte smaak aan het gefilterde water. Nochtans heeft deze cassette een eerste maal gedurende 1 uur en na kort gebruik opnieuw gedurende 4 uur onder stromend kraanwater gelegen. De onaangename geur is minder maar niet weg en het water smaakt nog steeds niet goed. Het is de tweede maal dat zich dat op 3 jaar voordoet. Wat doe ik verkeerd? Heeft de mineraalcassette te lang gelegen in een pakket van twee jaar? Heeft zich dit ooit bij iemand voorgedaan? Kan iemand mij daar een antwoord op geven aub?

  1. Hoi!

   Dat klinkt niet fijn. Ik heb dit 1 keertje gehad en dat kwam doordat mijn waterfilter teveel direct zonlicht kreeg. Ik zou je vraag eens voorleggen aan de winkel waar je hem kocht. Daar kunnen ze je vast helpen!

  2. HI,

   Ik lees je bericht nu pas maar ik ben net als u een gebruiker en denk dat je deze vraag het beste kan stellen daar waar je de coolmart kocht.

   Groeten!

 2. hallo, ik kom op deze site,omdat ik hetzelfde probleem heb. coolmart gisteren net nieuw aangekomen, juist geïnstalleerd, maar een ‘grondsmaak’ en de geur is ook zo. hoe is dat bij jullie opgelost? ik hoor t graag, groetjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *